Vælg en side

Oktober i Helsingør: En Mosaik af Oplevelser

Når oktober ruller ind over Helsingør, bringer den med sig kølige briser og efterårets gyldne farver. Men selvom dagene bliver kortere, og aftenerne længere, emmer byen af liv og varme. Oktober byder på en skøn blanding af kultur, musik, kreativitet og tradition – et kalejdoskop af oplevelser for alle aldre.

Kneipe Festival – 4.-5. oktober
Måneden starter med et strejf af hygge og nostalgi, når byens charmerende kneiper åbner dørene til Kneipe Festival. Her kan du trække dig tilbage fra hverdagens stress og finde varme i stemningen af gamle værtshuse. Mød lokale ansigter, nyd en øl, og lyt til historier, der fylder rummene med sjæl. Oktober har sin helt egen charme, og denne festival indfanger den perfekt.

Kuglebane Værksted og Legeland – 12.-20. oktober
Danmarks Tekniske Museum og Værftets Madmarked inviterer børn og barnlige sjæle til en verden af leg og opfindsomhed. På Tekniske Museum kan du udfordre din kreativitet i kuglebane-værkstedet, hvor fantasien får frit spil, og drømme om mekaniske vidundere bliver til virkelighed. Samtidig kan du besøge Legeland ved Værftets Madmarked, hvor legens magi hersker i fuld flor.

Kulturkokkeriet – 12. oktober
På Flynderupgaard bliver der kogt på kultur og smag i den smukkeste forening, når Kulturkokkeriet ruller ind. Her mødes kulturarven og de kulinariske traditioner i en fest for både smagsløgene og sjælen. Det er en dag, hvor man kan dykke ned i lokal madkunst og samtidig nyde den historiske gårds skønhed.

Liveforbundet: Alawari – 13. oktober
Stehns Kirke danner ramme om et musikalsk møde, hvor Alawari fortryller med sin magiske lyd. En aften, hvor musikken løfter sig fra jorden og fylder rummet med åndelig dybde, og hvor du kan lade dig indhylle i harmoniske toner, der klinger af noget større.

Tura Live – Hver fredag og lørdag
Musik på Sundbusserne bringer rytmerne ud på vandet, hvor du kan nyde både havets brise og liveoptrædener ombord. Tura Live gør hver weekend til en fest, hvor musikken skaber en bro mellem Helsingør og Helsingborg. Hop ombord og lad musikken føre dig over Øresund i en magisk symfoni.

Sort Scene – 25. oktober
Musikhuset Elværket byder på en dag, hvor den mørkere, rå musik får lov til at folde sig ud. Sort Scene præsenterer en festival for metal-elskere og dem, der søger den intense energi, som kun denne genre kan fremkalde. Lad dig rive med af musikkens kraft og mærk, hvordan lydene omslutter rummet og skaber en elektrisk atmosfære.

J-dag – 1. november
Oktober rundes af og går i symbiose med november, når J-dag rammer Axeltorv. Den traditionelle fejring af årets første julebryg er en festlig måde at sige farvel til efteråret og byde vinterens festligheder velkommen. Mød vennerne, smag på julen og nyd den fælles glæde, som altid følger med denne specielle dag.


Oktober i Helsingør er en måned, hvor både efterårets kulde og byens varme forenes. Fra hyggelige kneiper til teknologiske værksteder og musikalske oplevelser, venter der noget for enhver. Uanset om du søger kreative udfordringer, kulturelle smagsoplevelser eller blot ønsker at lytte til god musik, vil oktober tage dig med på en rejse fyldt med indtryk og glæde.

Følg med på ihelsingor.dk for flere detaljer om månedens begivenheder.

 

Vi bruger småkager, eller cookies som det hedder. Håber det er okay med dig?