Vælg en side

Forårsluften er tung af forventning og Helsingørs gader fyldes med lystige toner, thi maj månedens kalender er spækket med festivitas og spektakel, der lokker såvel ung som ældre til denne historiske bys charmerende stræder.

Lørdag den 4. maj vågner byen til lyden af festligheder, når Den Internationale Højskole åbner portene for den mangfoldige og multikulturelle International People’s Festival. Fra nær og fjern er vi kaldet til at møde, mingle og mæske os i globale kulturers rigdomme.

Ikke langt herfra, i Kongens storslåede bolig, Kronborg, slår dørene op hver weekend. Her afholdes “Kongens Fede Fest,” en begivenhed så ædel, at enhver sjæl under 18 kan deltage uden mønt. Gæsterne vil blive inviteret til at deltage i forberedelserne til en fest, som selv kongen ville finde fornem.

Samme dag som slottets døre åbner, inviteres de sejlglade sjæle til en dampdrevet rejse på Øresund med skibet S/S Bjørn, hvor bølgebrus og motordrøn blander sig med saltvandskys.

Kunsten får også sit at sige denne fortryllende maj, når Helsingør Kunstforening den 8. maj afholder Kunstloppemarked i bycentrets hjerte. Her kan kunstneriske skatte og fund bytte ejer, og byens puls mærkes i hvert et hjørne.

Helsingør byder også på guddommelige toner med Anna Katarina fra Canada, der den 12. maj fylder Kulturværftet & Toldkammeret med musikalsk grace. Samme dag åbner Helsingør Domkirke sine døre for en Ørgelsafari, hvor tonernes dybde vil vibrere i sjælens dybeste kroge.

Den 19. maj vil sportsånder og ølentusiaster samles til det traditionsrige Ølløb, hvor deltagerne vil dyste fra Snekkersten Havn til et sted mellem byens voldgrave og mure, med frisk skum og hastige fødder.

Den ultimative sammenfletning af kunst og natur udfoldes den 22. og 23. maj i arrangementet “Under Skov” ved Hammermøllen, hvor skovens mystik og kunstnerisk kreativitet går i ét.

Maj måneds festligheder kulminerer med Helsingør Revyen, der fra den 29. maj til den 29. juni holder teatersalen ved Industriens Teatersal i ånde med skarpsindig satire og humoristisk hjertevarme.

Dette væld af begivenheder lover godt for en maj i Helsingør, hvor byen ikke blot fejrer årstiden, men også sin rigdom på kultur og fællesskab. Lad os træde ind i maj med en åben arm og et åbent hjerte, parat til at skrive endnu et kapitel i Helsingørs evige historiebog.

Denne måned er også markant for en generøs, men mystisk donation, som har givet donoren indflydelse over plakatens kunstneriske design. Hvis du selv ønsker at præge fremtidens plakater eller har et budskab, der skal ud, så tøv ikke med at skrive til os.

Oplev den majestætiske maj i Helsingør, hvor historie og nytænkning mødes under forårets lune himmel.

Vi bruger småkager, eller cookies som det hedder. Håber det er okay med dig?