Vælg en side

Vi går lyse tider i møde, som man siger i Helsingør i februar.

Dagene bliver længere, horisonten bliver dybere og solen får en lille bitte smule mere magt, hver eneste dag.

Det er blevet februar i vores lille by, hvor godtfolk bor og drømmer om varmere dage og forår.

Selvom vinteren kan være lang, viser vores elskede by endnu engang, at den sprudler af liv og varme, selv når termometeret viser minusgrader og der stadig er langt til korte ærmer og en tur på stranden.

Februar er nemlig vinterferietid. Og hvilket bedre sted i hele verden at tilbringe en sådan, end lige netop i saglige Erik af Pommerens købstad.

Her ligger Kronborg, bag pynten stråler den ud over byen. Her kan du komme tilbage i tiden, tage ungerne med og opleve både verdensarvens kunst og begivenheder, og udforske slottets mange hemmeligheder – med gratis entré for børn under 18 år.

Februars musikalske toner indledes med MGK-koncerten den 8. i Helsingør Musikskole, hvor byens unge musikalske talenter viser deres kundskab og talenter frem for hele byen. Er man til lokal musik og toner, så går man ikke glip af denne traditionsrige koncert.

Fortryllelsen fortsætter den 10. februar, hvor Axeltorv forvandles til et festligt fastelavnsrige for byens børn, der kan slå katten af tønden og råbe “bøh!” til vinteren. Helsingør Handel hygger om byens unger, og alle de der ellers måtte komme forbi.

Allan Olsen byder på en intim solooptræden den 17. februar i Karosserifabrikken, hvor sang og guitar smelter sammen til en stemningsfuld aften. Kun uger senere, den 21. februar, fylder orgelkoncertens toner Helsingør Domkirke når en sand virtuos gæster vores alle sammens Helsingør. Det er noget der løfter sjælene og varmer i vinterkulden.

Værftsmuseet indbyder til “Fusk på Værftet” fra den 12.-16. februar, hvor byens maritime historie og håndværk får liv gennem historiefortælling og aktiv deltagelse. Det er her, vi mindes vores rødder og fejrer de hænder, der byggede skibe og historier.

Måneden runder af med en musikalsk finale, når Molly, Yu-Gun og Dunkel den 2. marts fylder Musikhuset Elværket med tung guitar og lyden af den helsingoranske undergrund. Det er urfjeldet under byen der rocker, og bebuder forårets komme når februar går på hæld.

Februar i Helsingør er en tid for at genopdage byens kulturelle hjerte og mindes, at selv de koldeste dage kan være fyldt med varme oplevelser. Så tag godt tøj på, find vej til byens mange arrangementer, og lad Helsingørs rige kulturliv opvarme dig i denne vintermåned.

Du kan finde yderligere information og detaljer for alle begivenheder på vores hjemmeside, ihelsingor.dk, og selvfølgelig på den smukke plakat, som nu pryder byens rum.

Lad os sammen sprede ordet og hjælpe vores by ved at dele plakaten, og husk, du kan hente et gratis eksemplar hos Photocare på Axeltorv, så længe lager haves.

Vi bruger småkager, eller cookies som det hedder. Håber det er okay med dig?