Vælg en side

Du kan downloade plakaten til at printe HER

November har gjort sit indtog i Helsingør. Dagene bliver kortere, og bladene falder stille fra træerne og dækker byens gader og stræder i et farverigt tæppe.

Selv om november kan være kulde og regn og blæst, er der også de smukkeste skønne dage, med lav sol og gullige varme farver.

Og så er der jo hyggen, hvor Helsingørs varme stuer og charmerende rum som altid byder på kultur og skønhed for sjælen.

Med en ny måned lander månedens plakat også. Snart vil November i Helsingør pryde byens rum og steder.

Har du også lyst til at have denne måneds kunstværk hængende?

Så kan du hente et eksemplar hos Photocare på Axeltorv – helt gratis, så længe lager haves. Ellers kan den erhverves for en flad tyver.

Den talentfulde lokale kunstner David Marck har for denne måned skabt en klassisk papirkollage af et af Helsingørs mest elskede og ikoniske steder. Har du et gæt på, hvilket sted det kunne være?

På fredag er det J-dag i Helsingør, en festlig begivenhed hvor Hold-An og Gæstgiveren på Axeltorv har forberedt en uforglemmelig aften for byens borgere og besøgende. Glæd dig!

Men hvis bajere og fest ikke er din kop te, kan du nyde tonerne fra La Boheme i Helsingørs Kammeropera den 4.-5. november eller lade dig opsluge af klassisk musik ved onsdagskoncerten i Domkirken den 15.

Er du i shoppinghumør? Sæt kryds i kalenderen den 24. november. Helsingør er stedet at være på BLACK FRIDAY. Så hvorfor ikke støtte lokal handel og finde gode tilbud i byens butikker?

December nærmer sig, og Kronborg Slot åbner dørene for en magisk julesæson. Kom og oplev “Jul på Kronborg” med julemarked og ægte slots-hygge den sidste weekend i november.

Til sidst skal du lige have et digt med på vejen, et der indkapsler efterårets og novembers essens:

“Efterårsdag” af Sophus Claussen:

Nu toner bøgen rød, og skoven gul og rød står hen i efterårsdragt, mens rosen endnu blomstrer i vor have.

Det er en efterårsdag med solskin klart og blåt, med tusindvis af blade, som nu falder, og tusindvis af fugle, som nu drager, og tusindvis af stjerner, som vil skinne i nat deroppe over vort hus og have.

Vi bruger småkager, eller cookies som det hedder. Håber det er okay med dig?