Vælg en side

I augusts milde lys, hvor solens gyldne stråler kærtegner Helsingørs gamle mure, vågner byen op til en lille fejring.

Vi fejrer nemlig to år med plakaten i Helsingør, skabt uden kommunal støtte, men båret af byens egen kraft. Af kærlighed til byen og af støtte fra vores partnere, sponsorer og venner. I to år har vi hver eneste måned samlet det bedste af byens kulturliv, og vist til byen, gæster, turister og ja, måske endda til verden, at der altid sker noget i den gamle stad ved Kronborgs pynt.

Plakaten er en hyldest til byens historie, og et bidrag til dens nutid og fremtid. En mulighed og et kunstværk. Den har vist sit leveværd og sin berettigelse, samlet støtter og begivenheder. Det har til tider været svært, nogle måneder mere end andre, og kun med byens hjælp og villige sponsorer har dette græsrodsprojekt kunne leve. Og kun med fortsat støtte kan plakaten fortsætte i fremtiden.

Så sidder du derude, og glædes ved plakaten og hvad den kan, så støt os gerne. Et hvert bidrag er en hjælp til Helsingør, til byens liv og fremtid.

Støt plakaten her: ihelsingor.dk/stoet/

Fra os skal lyde 3000 tak til alle der har støttet, støtter og vil støtte plakaten!

Shakespeare og Hamlet, en gave til Helsingør

Shakespeares fortælling om Prins Hamlet har igennem århundrede sat Helsingør på det kunstneriske og poetiske verdenskort. Før der fandtes reklamer og kommunale kampagner, har Shakespeares udødelige værk spredt byens navn til den vide verden. Over alt på Jorden kendes frasen: “at være, eller ikke at være, det er spørgsmålet”.

Dette udødelige spørgsmål er nu mere relevant for Helsingør, end nogensinde. Hvor skal byen hen? Hvad skal der ske? Og hvad er byens arvesølv, som fremtiden skal bygges på egentligt?

Den 5. august åbner Hamletsscenen dørene til Elsinore Shakespeare Festival, hvor tragedier og komedier udfolder sig under Kronborgs beskyttende skygger. På denne scene, hvor prins Hamlets spøgelse måske stadig vandrer, bringes de udødelige ord til live, og vi mindes fortællinger om kærlighed, forræderi, latter og tårer. Publikum, som samles fra nær og fjern, vil mærke historiens vingesus og lade sig opsluge af dramaet.

Og der er meget mere på programmet i i August i Helsingør:

Fra den 29. juli til den 3. august forvandler Passage Festival hele Helsingør til en levende scene. Hver gade og hvert torv fyldes med skuespillere og kunstnere, der bringer magiske fortællinger til live. I disse dage bliver selv de mindste kroge af byen til steder, hvor fantasien blomstrer, og virkeligheden bøjer sig for drømmenes kraft.

Når vi når den 1. august, åbner Helsingør Festival dørene til Musikhuset Elværket. Her strømmer musikken ud og fylder hjerterne med glæde og sjælen med ro. Tonerne væver sig sammen og skaber et harmonisk tæppe, hvor hver enkelt note er som en kær ven, der hvisker trøstende ord i øret.

Den 4. august stævner S/S Bjørn ud fra Kulturhavnen, og vi sejler ud på Øresund for Damp. Havet, dette evige mysterium, hvisker sine gamle sagn til dem, der lytter. På denne rejse fyldes vi med en følelse af frihed og eventyr, hvor hver bølge er en mulighed og hver vindpust et løfte.

Fra den 9. til den 11. august kalder Øresund På Langs os til at udforske kystlinjen. Sejlturene fra Kulturhavnen giver os et nyt perspektiv på denne gamle by, og vi ser Helsingør gennem en linse af historisk ærefrygt og naturlig skønhed.

Den 10. august byder Helsingør Motorbådsklub til fregatskydning, hvor mod og mandskab testes på bølgerne. Det er en dag med spænding og kammeratskab, hvor vi hylder havets kræfter og menneskets vilje.

Den 15. august fyldes Helsingør Domkirke med engleklange fra Kiev Kammerkor. Stemmerne løfter sig og fylder kirkerummet med himmelsk harmoni, der får sjælen til at svæve og hjertet til at slå i takt med evigheden.

På Axeltorv den 17. august bringer Musik på Axeltorv toner af glæde til byen. Hver melodi er en invitation til at danse, til at le og til at nyde livet under den åbne himmel, hvor stjernerne blinker ned til os som evige vidner til vores glæder.

Den 19. disker byens kokke og gastronomiske kunstnere op for hele byen, når Helsingør Handel inviterer til Helsingør Spiser på Blomstertorvet.

Og så, som en solbeskinnet finale, bringer Soul Garden Festival den 23. og 24. august en weekend fyldt med soulmusik og sommerhygge i Sommariva. Her danser vi gennem dagene, omfavnet af musikkens varme toner, og deler øjeblikke af ren glæde.

Besøg ihelsingor.dk for mere information om disse vidunderlige begivenheder. Kom, lad os fejre denne fortryllende måned i Helsingør, hvor vi sammen skaber minder, der varer ved. For i hver eneste dag, i hver eneste begivenhed, lever ånden fra Shakespeare videre, og hans ord hvisker til os gennem tidens evige strøm.

#Helsingør #AugustIHelsingør #ShakespeareFestival #Kultur #Fællesskab #2ÅrsJubilæum #Hamletsscenen

 

Vi bruger småkager, eller cookies som det hedder. Håber det er okay med dig?